Hirek arrow Hirek arrow Scam Alert Warning
EnglishMagyar
Scam Alert Warning PDF Nyomtatás


A Nigériai Nagykövetség ezúton javasolja ügyfeleinek, hogy kerüljenek minden olyan kétes üzleti ajánlatot, amelyekkel állítólagosan Nigériából keresik meg őket, illetve kerüljenek minden ezekkel kapcsolatos online üzleti tranzakciót és levélváltást.

Nagykövetségünk örömmel ad kereskedelmi tanácsokat és befektetési információkat az érdeklődőknek, valamint a kapcsolatfelvételben is a szívesen segít az olyan cégeknek és egyéneknek, akik a Nigériai Szövetségi Köztársaság cégeivel vagy állampolgáraival kívánnak üzleti kapcsolatokat kialakítani.

Nagykövetségünk azt javasolja mindenkinek, akit olyan üzleti vagy állásajánlattal keresnek meg, amely állítólagosan Nigériához kötődik, vagy amely állítólag nigériaiaktól ered, és amelynek hitelességéről nem győződött meg, hogy a megkeresés hitelességének igazolása érdekében vegye fel a kapcsolatot a nagykövetség Kereskedelmi és Befektetési Osztályával.

Ha ön előlegfizetéses csalásnak, kiberbűncselekménynek vagy egyéb internetes csalásnak esett áldozatul és jelenteni kívánja az esetet, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Gazdasági és Pénzügyi Bűncselekmények Bizottságával (EFCC), amelyet a Nigériai Szövetségi Kormány a gazdasági és kiberbűncselekmények, valamint a pénzmosás megakadályozására hozott létre. Ha többet szeretne megtudni az EFCC működéséről, kérjük, látogasson el a Bizottság honlapjára: www.efccnigeria.org.