Hirek arrow Hirek arrow Scam Alert Warning
EnglishMagyar
Scam Alert Warning PDF Nyomtats


A Nigériai Nagykövetség ezúton javasolja ügyfeleinek, hogy kerüljenek minden olyan kétes üzleti ajánlatot, amelyekkel állítólagosan Nigériából keresik meg õket, illetve kerüljenek minden ezekkel kapcsolatos online üzleti tranzakciót és levélváltást.

Nagykövetségünk örömmel ad kereskedelmi tanácsokat és befektetési információkat az érdeklõdõknek, valamint a kapcsolatfelvételben is a szívesen segít az olyan cégeknek és egyéneknek, akik a Nigériai Szövetségi Köztársaság cégeivel vagy állampolgáraival kívánnak üzleti kapcsolatokat kialakítani.

Nagykövetségünk azt javasolja mindenkinek, akit olyan üzleti vagy állásajánlattal keresnek meg, amely állítólagosan Nigériához kötõdik, vagy amely állítólag nigériaiaktól ered, és amelynek hitelességérõl nem gyõzõdött meg, hogy a megkeresés hitelességének igazolása érdekében vegye fel a kapcsolatot a nagykövetség Kereskedelmi és Befektetési Osztályával.

Ha ön elõlegfizetéses csalásnak, kiberbûncselekménynek vagy egyéb internetes csalásnak esett áldozatul és jelenteni kívánja az esetet, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Gazdasági és Pénzügyi Bûncselekmények Bizottságával (EFCC), amelyet a Nigériai Szövetségi Kormány a gazdasági és kiberbûncselekmények, valamint a pénzmosás megakadályozására hozott létre. Ha többet szeretne megtudni az EFCC mûködésérõl, kérjük, látogasson el a Bizottság honlapjára: www.efccnigeria.org.