Hirek arrow Nagykövetség arrow Nagykövetség adatai
EnglishMagyar
Információk a Nagykövetségről PDF Nyomtats

A Nagykövetségrõl

A Nigériai Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövetsége, amely a II. kerületben, a Rómer Flóris utca 57. szám alatt található, 1992-ben került megnyitásra, huszonnyolc évvel azután, hogy Nigéria és Magyarország diplomáciai kapcsolatba lépett egymással.

A Nigéria és Magyarország közti diplomáciai kapcsolatok története az 1964-es esztendõre nyúlik vissza: Magyarország ettõl az évtõl kezdve rendelkezik diplomáciai képviselettel Nigériában. Nigéria érdekeit kezdetben Varsóból, Lengyelországból, majd késõbb Belgrádból, Jugoszláviából képviselték egyidejû akkreditációval, mielõtt 1992-ben létrejött volna a budapesti képviselet. A budapesti nagykövetség jelenleg egyidejûleg akkreditált Szerbiába, Szlovéniába, Horvátországba és Bosznia-Hercegovinába is.

A nagykövetség konzuli, bevándorlási és egyéb szolgáltatásokat nyújt nigériai és más állampolgároknak, valamint ellátja a Nigériai Szövetségi Köztársaság Kormányának képviseletét politikai, gazdasági, oktatási, humanitárius, kulturális és egyéb területeken, erõsítve többek között a kereskedelmi kapcsolatokat, illetve kutatva a kétoldalú gazdasági együttmûködés új lehetõségeit Nigéria és Magyarország, illetve a többi olyan ország között, amelyekbe a nagykövetség egyidejûleg akkreditált.

A nagykövetség jelenlegi vezetõje Dr Eniola Olaitan Ajayi nagykövet asszony, aki 2017. október 23-án érkezett Magyarországra, és 2017. december 1-jén adta át megbízólevelét. 


A NAGYKÖVETSÉG MUNKATÁRSAI

H.E. Dr. (Mrs) Eniola Olaitan AJAYI

Nagykövet/Misszióvezetõ

Mrs. Misitura ABDULRAHEEM

Meghatalmazott követ

Mrs. Nnenne Ebere IBEKAKU

Tanácsos

Mr. Ahijo Yabo YUSUF

Elsõosztályú titkár, a nagykövetség adminisztratív vezetõje

Mr. Babannan ISAH

Másodosztályú titkár

Mr. Sunday James OCHEIDI

Pénzügyi attasé

Mr. Opubo EKINE

Adminisztratív attasé I

Mr. Bamiyo Noah AKOMOLAFE

Adminisztratív attasé II